Pindah (lagi)

Ememe.. jadi, blog yang ini akan berhenti diupdate (udah dari kapan kaliii ga diupdate), dan pindah ke alamat baru, yaitu aprabaswara.wordpress.com

Alasan? Malu namanya kumalogy :p

IT ala Hollywood

Udah pasti repos sih, tapi kalo dibaca-baca tetep aja bikin ngakak…

Silakan dibaca, bagaimana teknologi informasi diimplementasikan ala Hollywood

1. Any PERMISSION DENIED has an OVERRIDE function.

2. Complex calculations and loading of huge amounts of data will be
accomplished in under three seconds. In the movies, modems transmit
data at two gigabytes per second.

3. When the power plant/missile site/whatever overheats, all the
control panels will explode, as will the entire building.

4. If you display a file on the screen and someone deletes the file,
it also disappears from the screen. There are no ways to copy a
backup file — and there are no undelete utilities.
Corollary: Deleting a file instantly removes all copies of said file from
disks, memory, frame buffers and caches across all computers in the universe.

5. If a disk has got encrypted files, you are automatically asked for
a password when you try to access it.

6. No matter what kind of computer disk it is, it’ll be readable by
any system you put it into. All application software is usable by all
computer platforms.

7. The more high-tech the equipment, the more buttons it has. However,
everyone must have been highly trained, because the buttons aren’t labeled.

8. Most computers, no matter how small, have reality-defying three-dimensional,
real-time, photo-realistic animated graphics capability.

9. Laptops, for some strange reason, always seem to have amazing real-time
video phone capabilities and the performance of a CRAY.

10. Whenever a character looks at a terminal, the image is so bright that it
projects itself onto his/her face.

11. Computers never crash during key, high-intensity activities. Humans
operating computers never make mistakes under stress.

12. (From Independence Day) No matter what kind of virus it is, any computer
can be infected with it — even an alien spaceship’s computer — simply by
running a virus upload program on a laptop.

13. (From Jurassic Park) A custom system with millions of lines of code
controlling a multimillion dollar theme park can be operated by a 13 year
old who has seen a Unix system before. Seeing an operating system means you
know how to run any application on that system, even custom apps.
Note: What OS was it really running?
(1) “These are super computers”.  A CrayOS?
(2) “Quicktime movie, Apple logo, trash can.”  MacOS?
(3) “Reboot. System ready. C:\”  DOS?
(4) “Hey, this is Unix.  I know this”  Unix?
The computers in Jurassic Park were Cray supercomputers running the MacOS
as a graphical shell of DOS all layered on top of a Unix base.

14. You cannot stop a destructive program or virus by unplugging the computer.
Presumably the virus has it’s own built-in power supply.

15. You cannot stop a destructive program downloading onto your system by
unplugging the phone line. You must figure out the mandatory “back door”
all evil virus programmers put in.

16. Computers only crash if a virus or a hacker is involved.

17. All text must be at least 72 point.

18. Word processors do not have an insert point.

19. The only way to reboot is to shut off the main power to the building.

20. Passwords can be guessed in three and exactly three tries.  If you cannot
guess the password in three tries, you must give up immediately.

21. Any task or program can be executed by simply pressing Enter, no matter
which program or window is in the foreground.

22. All scanners, video cameras and digital cameras have a resolution of
approximately 500 megapixels.  Any image can be infinitely magnified with
no pixelization.

23. Security will not improve over time.  Nonaffialiated personnel can take
over a space ship without needing an account or access control.
Corollary: Anyone can override access control lists in the future.

24. All hackers wear black T-shirts or Hawaiian shirts.

25. Incoming messages are displayed letter by letter.  Email over the Internet
works like telegraphs.

26. Microsoft Windows doesn’t exist.  Macintosh has a 75% market share.

27. GUI operations, such as image selection and manipulation, can be handled
easily and quickly via the keyboard.

28. If a robot’s eyes turn red, it becomes evil.

29. Cell phones and laptops have infinite battery life, until you need to
call for help.

30. Latency does not exist.  Voice and data can be sent to Mars in real time.

Bukti bahwa plurk itu adiktif

Kalau dipikir-pikir, ini adalah bukti bahwa orang-orang antara:

a. Ga ada kerjaan

b. Sangat tertarik dengan urusan percintaan orang lain

c. Memang hobi nyampah

Coba dilihat:

seribuxDoh, bisa sampe 1000 response coba. Oh dan di akhir plurk ini, gw tulis siapa target gw waktu itu.. sebelom diapus 5 detik kemudian. Hemm gw ngaco juga ya bikin plurk kayak gini

A tribute to my friend…

Anggasta, this is for you from us, fellow plurk-ers

Persistence

Bukan sebuah quote yang baru, secara quote ini berasal dari Presiden ke 30 Amerika, Calvin Coolidge yang hidup di tahun 1872 sampai 1933. Tapi saya baru menemukannya, dan menurut saya ini bagus

Nothing in this world can take the place of persistence.

Talent will not; nothing is more common than unsuccessful people with talent.

Genius will not; unrewarded genius is almost a proverb.

Education will not; the world is full of educated derelicts.

Persistence and determination alone are omnipotent.

The slogan “press on” has solved and always will solve the problems of the human race

Labil

Gak tau ini sebenernya iapa yang mulai, tapi di kalangan temen-temen saya baik di twitter maupun di plurk ato dimanapun kayaknya istilah labil lagi beken deh…

Apa arti labil? googling bentar, dan dapet ini:

1. Open to change; adaptable: an emotionally labile person.
2. Chemistry Constantly undergoing or likely to undergo change; unstable: a labile compound.
hemm, antara tema-teman saya jadi jenius kimia, ato emang semua lagi gampang terpengaruh. Haa, jadi misalnya emosi lagi labil, jadi gampang berubah-ubah gitu kan? Terus, pertanyaan berikutnya adalah: apakah labil lawan dari stabil? Kalo iya saya mau jawab bahwa ciri-ciri filter ideal adalah filter yang labil. Diterima ga pernyataan ini?
p.s. saya lagi labil karena ini itu. Dan klo lagi labil rasanya pengen ngatain orang

GroupTweet

Okeh, jadi ini salah satu lagi keunggulan twitter. Saya baru aja bikin akun buat ngasih pengumuman ke anak-anak telkom 07, yang dirasa sangat perlu mengingat dosennya yang hobi bolos dan kuliahnya yang suka improvisasi sendiri. Jadilah saya membuat sebuah akun dengan judul sahabatelekomunikasi. Sekarang, gimana caranya supaya akun ini bisa efektif dijadikan sarana pengumuman buat anak-anak telkom 07, mengingat pada dasarnya pengumuman harus diposting oleh yang punya akun, sementara memberikan password ke semua anak telkom dirasa bukan cara yang efektif… Ternyata, setelah melihat twitter infoll yang berfungsi sebagai sarana informasi traffic lalu lintas, ada cara yang mudah untuk melakukan hal ini, yaitu dengan menggunakan grouptweet. Berikut adalah cara-caranya :

  1. Buat akun twitter yang akan digunakan sebagai sarana broadcast pesan ke orang-orang yang dituju.
  2. Buka situs grouptweet di http://grouptweet.com/ClipSitus grouptweet
  3. Masukkan nama akun twitter yang akan digunakan sebagai sarana penyebaran pesan beserta password ke kotak di kanan. Dari sini, akun anda sudah bisa berfungsi untuk broadcast pesan
  4. Pastikan semua anggota grup anda mengikuti akun twitter di atas, dan akun ini juga mengikuti mereka
  5. Anggota grup dapat menyebarluaskan informasi dengan cara mengirim direct message ke akun di atas. Misalnya saya ingin menyebarkan pesan bahwa Pak Ian bolos lagi ke akun sahabatelkom, maka saya akan mengetik ini di twitter saya “d sahabatelkom Pak Ian bolos lagi!”. d sahabatelkom yang ada di depan digunakan untuk mengirimkan direct message ke akun sahabatelkom

Sekian dari saya, semoga membantu😀

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.